Branchevereniging Firevaned, de branchevereniging voor revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen, heeft het initiatief genomen om een onafhankelijk keurmerk in te richten. In 2014 is het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH) gelanceerd.

Bedrijven kunnen door middel van dit keurmerk aantonen dat zij het maximale doen om service, kwaliteit en beschikbaarheid te waarborgen.

Uitleg Nationaal Keurmerk hulpmiddelen

Het Keurmerk Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpt u bij het kiezen van een hulpmiddel van kwaliteit. Maar dat niet alleen: u weet ook zeker dat het bedrijf waar u dit hulpmiddel aanschaft voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Ondernemers met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer organisaties binnen deze branche beschikken over het Keurmerk; in totaal bedienen zij 80% van de markt in Nederland.

7 Zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen waaraan 't Mannetje Fietstechniek aan voldoet:

De branche vindt een aantal zaken van groot belang. Deze onderdelen zijn vervat in de 7 Zekerheden. Om deze Zekerheden te kunnen waarborgen, is een uitgebreide lijst met erkenningscriteria opgesteld. De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen:

  1. U ontvangt een deskundig advies van vakmensen die zorgvuldig zijn opgeleid op gebied van advisering, vervaardiging en aanpassing van hulpmiddelen;
  2. U ontvangt objectieve informatie over de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hulpmiddel;
  3. U ontvangt een veilig hulpmiddel dat aantoonbaar aan de relevante Europese veiligheidseisen voldoet;
  4. U ontvangt een goede, duidelijke uitleg hoe u het hulpmiddel optimaal en veilig kunt gebruiken in uw specifieke situatie;
  5. U ontvangt gegarandeerde nazorg en service ingeval er onverhoopt iets mis is met het hulpmiddel;
  6. U ontvangt de zekerheid van een goede klachtenregeling;
  7. U kunt ervan op aan dat een erkend bedrijf aandacht besteedt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.