Belangrijke mededeling voor bezitters van een Rover rolstoelbakfiets

Ondanks onze grote zorg voor de kwaliteit van onze producten, hebben wij onlangs bij een aantal frames van onze Rover rolstoelbakfietsen een scheurtje in het frame geconstateerd.

Dit levert geen direct risico op, maar wij nemen het zekere voor het onzekere en willen daarom deze Rovers controleren.

Deze terugroepactie betreft fietsen geleverd tussen september 2015 en december 2019. Vanaf december 2019 zijn onze Rovers allemaal met versterkt frame gebouwd en kan dit probleem zich niet meer voordoen.

Wij vinden het belangrijk dat de veiligheid van onze klanten gewaarborgd is en daarom hebben we besloten geen enkel risico te nemen en van Rovers uit die periode de frames die scheurtjes vertonen te vervangen en de overige frames te versterken, om te voorkomen dat een scheurtje ontstaat.

Daarom ontvangen al onze klanten die een Rover uit die periode bezitten en intussen nog niet door ons gerepareerd is, in de week van 21 september een mail met een instructie hoe te controleren of het frame van hun Rover een scheurtje bevat. We vragen iedereen om eerst zelf het frame te controleren, zodat we tot een optimale planning kunnen werken voor de afspraak bij u thuis. Lukt het niet om het frame te controleren, geen probleem; Stuur een mail naar info@tmannetje.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en wanneer u het beste te bereiken bent. Wij nemen dan binnenkort contact met u op om een afspraak te maken. Onze monteur komt vervolgens bij u thuis om uw frame te controleren.

Heeft u de fiets vanuit de WMO verkregen? Dan neemt uw WMO leverancier binnenkort contact met u op.

In geval van een scheurtje wordt het frame vervangen voor een nieuw, versterkt exemplaar. Is er niets te zien, dan wordt voor de zekerheid een verstevigingsklem op het frame aangebracht.

Zowel de verstevigingsklem als het versterkte frame zijn door een onafhankelijk instituut getest en bieden een gedegen oplossing voor dit probleem. Beide oplossingen zijn uiteraard voor onze kosten.

Voor meer details, zie: 

Instructie controleren frame

Terugkoppeling na controle

Veel gestelde vragen

Contact